Anti-monopoly

decorationGisterenavond hebben we een spel gespeeld dat we van mijn tante hebben gekregen: Anti Monopoly. Vergis je niet: onlangs is er een spel met deze naam uitgekomen, maar het is niet hetzelfde spel. Dit spel is van Hanky Panky Toys, de makers van het MAD-spel (voor zij die het kennen).

De bedoeling van het spel is oligopolies, trusts en monopolies te breken door aanklachten te kopen. Zodra je de meerderheid van de aanklachten in handen hebt, krijg je de zaak toegewezen. Vanaf dan moeten de andere spelers boetes betalen als ze zich nog met jouw zaak bemoeien. Heb je alle aanklachten gekocht, dan heb je de zaak gewonnen. Tegenstanders die dan nog op je zaak komen, betalen een boete voor toezicht op de zaak. 

Let wel op: je kan aanklachten kwijtraken! Zo had ik al redelijk snel veel aanklachten en zelfs al zaken toegezen gekregen, maar toen kwam er een postkaart waardoor ik veel van die aanklachten verloor en Sara ze kon kopen.

Wat wel jammer was, was dat we maar met z’n tweeën waren. We merkten het echt dat dit spel veel leuker is als je met minstens vier bent. Zeker een spel dat we zullen meenemen naar familiefeestjes dus!

Advertenties