WordPress

Eerst en vooral: indien u dacht dat ik zou overstappen naar WordPress dan bent u verkeerd. Geen paniek dus, geen nieuwe links in de bladwijzers en geen nieuwe RSS-feed.

Waar het wel over gaat: mijn poging iets op te zetten met WordPress. Naar het schijnt is dat een gemakkelijk systeem om ergens een website voor te maken, met bijhorende blog. Handig leek me dat en dus een poging ondernomen. Het was bedoeld om meer uitgewerkt te zijn, maar de volgende indrukken vertellen waarom het niet zo is:

Eerste indruk: WordPress is moeilijk. Véél moeilijker dan een Skynetblog.
Tweede indruk: WordPress is traag. Reden: geen idee.
Derde indruk: WordPress bied veel meer mogelijkheden dan Skynet. Véél meer. Te veel misschien zelfs?

Resultaat? Een niet echt positieve ervaring met WordPress doet me toch weer eens blij zijn met deze Skynetdienst. Één opmerking voor Skynet: in WordPress is er de autosavefunctie. Ideetje voor de volgende update?

Advertenties

2 gedachtes over “WordPress

 1. Ik heb gisteren met iemand anders op een privéserver in tienm minuutjes een wordpress draaiende gekregen. Over het maken en invoegen van mijn theme op mijn blog heb ik een halve dag gedaan.

  WordPress is echt niet zo moeilijk hoor! Je moet je gewoon in een andere “geest” begeven: je hebt meer functies, dus automatisch meer prikkels en vooraleer je er minstens enkele kent, lijkt het allemaal nogal ingewikkeld.

  Ik zweer alvast bij WordPress!

  Like

 2. Doordat het zo traag ging had ik eerlijk gezegd niet de moed om alles eens te onderzoeken hoe het in elkaar zat. Ook veel te veel dingen om over na te moeten denken voor je effectief op die ‘bewaren’-knop kan klikken. Bij Skynet is het intikken, tekst kopiëren (wegens geen autosave) en publiceren.
  Aan de andere kant kan ik me wel voorstellen dat als je WordPress gebruikt voor een website (zoals in mijn voorbeeld), dat het niet zo erg is als het traag werkt want het merendeel blijft toch hetzelfde…

  Like

Reacties zijn gesloten.