Beste Merho

Onlangs las ik een de nieuwste albums uit uw Kiekeboe-reeks. Op zich niet zo speciaal, ware het niet dat dit de laatste kans was die ik u wou geven. Vele eerdere albums hadden me al teleurgesteld, en ik stond op het punt Kiekeboe achter me te laten. Toch wou ik u nog een laatste kans geven, denkend aan de vele goede albums die u in het begin hebt gemaakt.

Wat een teleurstelling was me dat! Nooit eerder heb ik na het lezen van een van uw albums zo’n gevoel gehad mijn tijd te hebben verspild. Dit album (en vele andere uit de reeks) zou niet alleen minstens als 18+ moeten worden bestempeld, maar gewoon moeten worden verboden. Een gewaagde uitspraak, maar bescherming van de maatschappelijke normen en waarden – die overduidelijke worden aangetast door uw albums – zijn nog steeds belangrijker dan het persoonlijke recht van vrije meningsuiting.

Aangezien mijn wens uit bovenstaande alinea helaas niet kan worden verwezenlijkt heb ik het volgende besloten:

  • Nooit meer zal ik een van uw albums lezen, ook niet de goede uit het begin.
  • Nooit meer zal ik een van uw albums kopen.
  • Nooit meer zal ik een van uw albums bezitten; stel dat ik er ooit een zou winnen dan verdwijnt die onmiddellijk in de papiermand.

Radicaal zou u misschien zeggen. Daar geef ik u volkomen gelijk in. Ik wil er gewoon zeker van zijn nooit nog iemand ook maar aan te zetten uw albums te lezen.

Moest u echter ooit van plan zijn de Kiekeboe-reeks terug volledig moreel verantwoordelijk te maken, dan kan u uiteraard op mijn volle medewerking rekenen. Er zal wel veel moeten worden gedaan om de reeds aangerichte schade te herstellen. Toch hoop ik van harte dat u deze weg wilt inslaan.

Een teleurgestelde lezer

Advertenties

3 gedachtes over “Beste Merho

  1. Ik denk dat het album Boek.bv noemt. Wat er zo slecht aan is? Vooral dit: gebrek aan verhaal (trend bij de meeste strips tegenwoordig) en enorm vrouwonvriendelijk, als je snapt wat ik bedoel.

    Like

Reacties zijn gesloten.