TV: totaal verleden?

Vanaf 3 november zendt de openbare omroep geen uitzendingen meer uit die je kan ontvangen via analoge antenne. Eigenaars van een analoge antenne kunnen wel een of ander soort box kopen om de signalen om te zetten.

Ook wij zijn eigenaar van een analoge antenne. Veel tv kijken we echter niet. De beeldbuis wordt vooral gebruikt voor video’s en dvd’s. Of we zullen overschakelen naar de digitale tv is dan ook zeer te betwijfelen. Ik las dat een ‘sprietantenne’ op de tv waarschijnlijk niet voldoende is om goed beeld te krijgen. En bij digitale tv is het goed beeld of geen beeld heb ik mij laten zeggen. In ons geval zou dat dus geen beeld zijn. Nee, dan proberen wij het toch zonder. Dat we af en toe eens goed moeten nadenken om te zien wat we gaan doen neem ik er dan maar bij. Veel liever dat dan zomaar wat voor die tv te zitten staren, de hersens nog minder actief dan in m’n slaap.

Advertenties

4 gedachtes over “TV: totaal verleden?

 1. Sarah

  één kleine opmerking: Je hersens zijn op ieder moment van de dag minder actief dan in je slaap. Dat is voor die dingen juist het actiefste moment van de dag.
  maar voor de rest: chapeau dat je het zonder tv gaat proberen. ik zou het niet kunnen, dat is nog altijd mijn favorite waste of time. Allé, tv is toch al achterhaald hoor. tegenwoordig download of stream je series en films en bekijk je ze op de pc.

  xx
  Sarah

  Like

 2. We proberen het niet zonder, we doen het al zonder. Heel af en toe (lees: paar keer per jaar) zetten we die antenne aan om naar het nieuws te kijken. Niet echt veel verandering dus…

  Like

 3. Innie

  ik heb hetzelfde probleem.
  Tot nu kijk ik op mijn kot tv via de antenne. Ik kijk iedere dag naar het nieuws en De Laatste Show, maar ook programma’s zoals Dokters van morgen zie ik wel graag.
  ’t Is mijn laatste jaar op kot, en voor dat half jaartje zou ik nu 50 euro nog moeten uitgeven om naar tv te kunnen kijken… Ben aan het twijfelen hoor

  Like

Reacties zijn gesloten.