Gesprek met Jezus (The Perfect Stranger)

Neen, Jezus is geen vreemde voor mij. Maar stel nu even: je krijgt een uitnodiging voor een etentje met Jezus Christus. Oei. Wat gedaan? Ga je erop in?

Ik zou het doen, jij ook? Is er niets dat je Jezus eens zou willen vragen? Wil je hem nergens mee confronteren? Wat àls je dat etentje echt zou kunnen hebben? David Gregory schreef er een boek over, Dinner with a Perfect Stranger, in 2005 verfilmd (The Perfect Stranger) en gisteren door ons bekeken.

De film is duidelijk geen verstand-op-nul-film, zelfs niet entertainend, maar wél interessant! De inleiding is wat kort, waardoor het een beetje moeilijk is je in te leven in de personages, maar daar gaat het niet om. Het gaat niet om wat ze doen, maar om wat ze zeggen. Vragen als ‘wat met andere wereldreligies?’, ‘waarom is er lijden?’ en ‘is Jezus echt de énige weg?’ komen uitgebreid aan bod. Ook mogelijk confronterend voor sommige christenen (‘Why don’t the christians say this?’ ‘Because some of them don’t know’) Een zeer verhelderende film voor mensen met vragen rond het christendom.

decoration

Advertenties