Achtergrondinformatie

Ik ben alleen thuis en ik kreeg plots het idee ‘Waarom niet eens een film bekijken met commentaar van de maker?’. Dus zette ik de tv en de dvd-speler aan, ik ging naar de dvd-kast op zoek naar Facing the Giants, wat me een goede film leek om voor de eerste keer dit te doen.
Een snelle blik op de dvd’s toonde me dat Facing the Giants er niet bij was. Even vergeten dat we die film niet zelf hebben gekocht, enkel met het Evangelisch Centrum. Dan maar op zoek naar een andere en uitgekomen bij Flywheel, de voorganger van Facing the Giants.

In het begin was het wennen, eerlijk gezegd. Ik had gedacht dat ik de film kon bekijken en dat er dan af en toe eens wat extra uitleg zou worden gegeven, maar blijkbaar is dat niet het geval. Heel de film door krijg je uitleg waarom men dit zo heeft gedaan, extra informatie over waar dingen vandaan komen, wie meespeelt en terugkomt in andere films enzo.
Zoals ik al zei, eerst was het wennnen, maar het is best interessant. Van sommige dingen in de film denk je soms dat het er echt over is en dat ze het hebben verzonnen om het verhaal mooi te maken (waar moeilijk een voorbeeld van te geven is zonder iets van het verhaal prijs te geven). Blijkt nu uit het commentaar dat ze die dingen echt meegemaakt hebben en dan in de film verwerkt hebben! 

Dat doet me denken aan een filmpje dat ik onlangs zag waar het uiteindelijk op neer kwam dat het leven niet eerlijk is en dat we daar maar mee moeten leren leven. Soms heb ik de neiging dat te geloven, en dat zo’n dingen die perfect uitkomen op de perfecte tijd alleen maar bestaan in boeken en films, maar dan hoor je zo’n getuigenis… Dat bewijst alleen maar weer hoe groot God is en hoe weinig wij eigenlijk van Hem begrijpen!

En hoeveel zegen missen we eigenlijk niet, gewoon omdat we niet het geloof hebben dat het echt mogelijk is? Toen Petrus nog geen discipel van Jezus was zou hij nooit hebben geloofd dat lopen op water mogelijk zou zijn, en toch heeft hij het later gedaan! God is groter dan wij mensen, en voor Hem is niets onmogelijk.

Als christen is het zo belangrijk dit te beseffen en niet mee te gaan met de geest van deze tijd die overal kritisch over is en niet meer gelooft in wonderen. We hebben zoveel voorbeelden, niet alleen uit de Bijbel, maar ook uit ons eigen leven, van situaties waarin God ingrijpt en dat je achteraf pas tot inzicht komt dat Hij aan het werk was. En toch slagen we er nog in om te blijven twijfelen, althans ik toch als ik naar mezelf kijk.

Hoe gemakkelijk vergeten we niet de dingen die God in ons eigen leven doet? Soms lees ik in de Bijbel hoe de Israëlieten God in de steek laten, kort nadat Hij een groot wonder voor hen heeft verricht en dan begrijp ik dat niet, tot ik goed ga nadenken. Want dat is ook wat ikzelf doe.
Dus hoe belangrijk is het om elke zegen op te schrijven! Ik ben er al vaak aan begonnen, en al evenveel keer heb ik het niet langer dan enkele dagen kunnen volhouden, maar toch wil ik er weer aan beginnen, want het is zo belangrijk!
Onze gedachten en ons geheugen zijn niet perfect, dus het is belangrijk dat we kunnen steunen op geschreven herinneringen, zodat we aan de volledige waarheid van het verhaal mogen worden herinnerd, en niet enkel aan de mindere kanten van de zaak.

Tel je zegeningen, één voor één, tel ze allen en vergeet er geen. Kijk dan maar eens hoe je geloof zal groeien!

Advertenties

Een gedachte over “Achtergrondinformatie

Reacties zijn gesloten.