3 redenen waarom ik me niet kan vinden in positieve discriminatie

Positieve discriminatie, in tegenstelling tot ‘pure’ discriminatie is het een voordeel toekennen aan iemand omwille van een aanwezige onderscheidende factor. Toch kan ik me er niet in vinden. Enkele gedachten op een rijtje.

Wel wil ik erbij vermelden dat de zaak voor mij daarom niet afgedaan is. Ik begrijp de (meestal gegronde) redenen voor positieve discriminatie. Alleen lijkt me dit niet de goede aanpak.

Laten we even uitgaan van positieve discriminatie door een personeelsverantwoordelijke.

1. Het is niet eerlijk voor wie het voordeel krijgt

Want laten we eerlijk zijn: positieve discriminatie blijft discriminatie. De reden waarom de bevoordeelde persoon de job krijgt is niet omwille van zijn/haar kwaliteiten of inzet, maar omwille van die ene factor die de bevoegde persoon in kwestie wil bevoordelen. Stel dat een personeelsverantwoordelijke positieve discriminatie toepast en in een later stadium de bevoordeelde hiermee wordt geconfronteerd, dan zal deze laatste zich volgens mij toch ongemakkelijk voelen hierbij en zichzelf in vraag stellen. En de verantwoordelijke zal bij eventuele ondermaatse prestaties van de bevoordeelde nooit naar eer en geweten kunnen zeggen dat deze persoon louter omwille van zijn/haar kwaliteiten of inzet werd aangenomen.

2. Het is niet eerlijke voor wie benadeeld werd

Stel je voor: je bent de beste kandidaat bij een selectieprocedure, maar wordt toch niet aangenomen omdat een andere kandidaat door positieve discriminatie wordt voorgetrokken. Stel dat je dit te weten zou komen, dan voel je je toch (terecht m.i.) oneerlijk behandeld. Ik stel mezelf zelfs de vraag of je in zo’n geval ook terecht kan bij een discriminatiemeldpunt.

3. Discrimineren om discriminatie tegen te gaan

Wil je niet dat er iets gedaan wordt, ga je hetzelfde toepassen maar dan met je eigen criteria. Het gaat er bij mij op dit moment niet in hoe je dit kan rijmen.

 

Zoals gezegd is het laatste woord hierover nog niet gezegd. Laten we er vooral open, eerlijk en respectvol over communiceren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.