Narnia

Ik weet niet goed wat ik met fantasty aan moet. Langs de ene kant spreekt het me wel aan en langs de andere kant is er toch iets aan wat me ervan afstoot. Door het lezen van het boek Als God zwijgt van Pete Greig werd ik echter wel heel nieuwsgierig naar de Narniareeks van CS Lewis. Zitten er echt zoveel geestelijke lessen in deze verhalen? Ook vrouwlief las het boek van Pete Greig en had Narnia erin opgemerkt. We zouden het dus beide eens wagen.

We zijn begonnen met Het neefje van de tovenaar, chronologisch het eerste boek van de reeks. Persoonlijk houd ik wel van de schrijfstijl van Lewis. En een voordeel van jeugdliteratuur (of toch diegene waar ik van houd) is dat er niet al teveel over details wordt gepalaverd, maar dat men steeds bij de kern van het verhaal blijft. Dat houdt het verhaal steeds interessant. Bij momenten vond ik het wat te spannend, vooral het gedeelte in Charn. Mooi in dit boek was hoe de schepping naar voren kwam, al had vrouwlief dit helaas al aan mij verklapt voor ik het boek had gelezen.

We zijn alleszins benieuwd naar de volgende delen!

Advertenties

4 gedachtes over “Narnia

 1. lieve

  Hoi… Ik heb die boeken allemaal voorgelezen voor onze jongens! Nu ben ik bezig ze voor te lezen voor Tijs! En ik houd daar zo veel van! Er zitten zoveel lagen in die boeken! Aslan wordt ook mooi weergegeven als kindervriend en telkens als Aslan in het verhaal kwam waren onze jongens zo geboeid!

  Like

  1. Jona

   Ik herinner me dat je dit in de winkel in Gent ook al eens verteld hebt (je hebt me toen zelfs een belangrijke wending in een van de latere boeken verklapt die ik helaas nog steeds niet vergeten ben). Leuk dat je die boeken, die je zo aanspreken, nu nog eens met Tijs kan lezen. Ik kan me wel voorstellen dat ze Aslan boeiend vinden, mooi hoe Lewis hem uitgewerkt heeft.

   Like

 2. Leuk dat je bent begonnen met Narnia. Ik ben zelf een groot liefhebber van SF en Fantasy, niet alles, maar wel het genre. Narnia is goed om te beginnen. Het leest makkelijke weg (ik heb alleen de engelse gelezen trouwens) en bevat inderdaad veel diepere lagen. Lewis had geen moeite om zijn chr. geloof er in te verwerken. Als je daarvan houdt, of gaat houden, zul je zeker ook de fantasy boeken van Ted Dekker kunnen waarderen. De cirkel trilogie (inmiddels uitgebreid met een “nulde” deel en nog allerlei randboeken) zijn geweldig en bevatten veel diepere lagen. Natuurlijk zijn de boeken van Tolkien klassiekers in het genre. De Hobbit leest makkelijk weg – ook bedoelt voor kinderen – en In de ban van de ring (een van de weinige boeken waarbij de Nederlandse titel beter is dan de Engelse: het gaat niet over de “Lord of the Rings” maar over het in de ban zijn van) moet je eigenlijk wel gelezen hebben. Het is wel een hele zit, en soms wat saai voor de ongeoefende fantasylezer.
  Het boek van Pete Greig, Als God zwijgt is inderdaad ook een geweldig boek. Ik heb er onlangs een recensie over geschreven voor CVandaag (http://cvandaag.nl/als-god-zwijgt-recensie-van-het-boek-van-pete-greig/). Aanrader voor iedereen!

  Like

 3. Jona

  Dag Marc
  Bedankt voor je reactie!. Ik weet niet of Ted Dekker iets voor mij zal zijn, zoals gezegd vond ik het gedeelte in Charn uit dit boek al best spannend. ik zal Tolkien onthouden, bedankt voor de tip!

  Inderdaad een prachtig boek van Pete Greig. Mooie recensie van je. Ik heb er zelf ook al een willen schrijven voor indekerk.be, maar ben er nog niet klaar mee.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.