Strips

Ik lees graag strips. Vroeger begon dat met Jommeke, Kiekeboe en Suske&Wiske. Jommeke ben ik ondertussen ontgroeid, Kiekeboe vind ik vanaf de albums 70 ofzo niet meer goed en Suske & Wiske is altijd al een randgeval geweest van ‘vind ik het nu goed of niet’.

Later kwam daar Guust Flater bij, en ook Piet Pienter & Bert Bibber en De Blauwbloezen en Blake & Mortimer. Guust is leuk, maar zit qua nummering van albums nogal ingewikkeld in elkaar. Piet Pienter & Bert Bibber en De Blauwbloezen vind ik het beste wat ik tot nu toe gelezen heb van strips. Blake & Mortimer vind ik ook een randgeval. Ik hou van de realistische stijl, het sci-figedeelte van de reeks spreekt me minder aan.

Dankzij de Metro heb ik Psy leren kennen. Over het algemeen is deze reeks ook wel goed. Er zitten af en toe wat mindere grappen bij, maar goed, het kan niet altijd top zijn.

 

Voor de rest ben ik in de plaatselijke bibliotheek altijd op zoek naar een leuke strip om tussendoor te lezen. In de bak voor volwassenen kijk ik enkel nog of er een nieuwe Psy is. Voor de rest veel te veel naakt dat ik echt niet hoef te zien (helaas zelfs ook in de jeugdafdeling, een strip over Napoleon heb ik zelfs aangekaart aan de balie, wat daarin stond vond ik echt te ver gaan).

De jeugdstripafdeling is dus waar ik telkens eens rondneus wanneer we de bib bezoeken. Onlangs de Reis om de wereld in 80 dagen van Jules Verne in stripvorm gelezen. Ik heb het boek ooit gelezen, dus dat gaf wel enkele leuke momenten van herkenning. Een mooi initiatief om deze klassieker op die manier uit te geven en zo opnieuw bekendheid te geven.

Ook boeiend was Het verhaal van Kortrijk. Als ‘nieuwe’ inwoner van Kortrijk vond ik het wel leuk om zo wat meer te leren over de geschiedenis van deze plaats. Zo’n dingen zouden ze op school moeten gebruiken.

Ik heb ondertussen ook twee series ontdekt die ik nu chronologisch aan het lezen ben, maar later meer daarover 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.