Chinaman

Zoals eerder geschreven ben ik op dit moment twee stripseries aan het lezen. De eerste is Chinaman.

China (en het Verre Oosten in het algemeen) spreekt me al een hele tijd aan, dus toen ik deze strip zag liggen kon ik niet anders dan even kijken waarover het gaat. Meestal blader ik al eens even snel om te zien of er geen expliciete tekeningen zijn, waardoor de strip onverbiddellijk terug in de bak belandt.

Er komt redelijk veel geweld in deze strip voor, maar de manier waarop het wordt weergegeven valt m.i. mee. Jaren geleden opende ik het eerste album van Largo Winch en daar werd al meteen iemand van een appartementsgebouw geduwd. Dat was voor mij voldoende om het album opzij te leggen. Verder zag ik in dit album niet direct iets bezwaarlijk. Na het volledig te hebben gelezen bleek er uiteindelijk 1 tekening te zijn waar ik wat moeite mee heb. Geen reden om het tweede album niet te proberen, en daar was er zelfs niets op dat vlak.

Als het over de jaren 1800 van Amerika gaat zien we Chinezen meestal enkel terugkomen in wassalons (zelfs in een van mijn favoriete reeksen De Blauwbloezen). Op dat vlak vind ik de insteek van deze serie alvast vrij origineel.

Ik ben echter nog niet heel ver geraakt, want al een paar keer toen we in de bib waren was deel 4 uitgeleend. Heel ver zal ik ook niet raken, want ik heb helaas al gezien dat de serie na deel 9 abrupt gestopt is. Toch hoop ik dat de delen 4 t.e.m. 9 nog de moeite waard zullen zijn.

Update: delen 4 tot en met 8 waren de moeite, deel 9 stelde teleur. En aangezien er geen vervolgen meer komen zullen we ook niet weten of het een eenmalige dip was.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.