Lefranc

De tweede serie die ik ontdekte in de bib is Lefranc.

Lefranc heeft wat weg van zowel Kuifje als Blake & Mortimer, maar zoals gezegd in mijn eerste post over strips houd ik niet zo van het sci-figedeelte van Blake & Mortimer. Van Kuifje heb ik het album De zwarte rotsen gelezen, maar dat sprak me niet zo aan. De opvolging van actiescènes vond ik te snel, zonder echt een verhaal te vormen.

Qua opbouw van verhaal doet Lefranc het beter dan Kuifje, al blijft het al bij al nog steeds wat beperkt, en er is (tot nu toe) nog geen echte sci-fi. De manieren waarop de slechteriken aan de macht proberen te komen zijn niet 100% realistisch, maar wel geloofwaardig. Of moet het zijn ‘niet 100% geloofwaardig, maar wel realistisch’?

Ik ben momenteel 4 albums ver en tot nu toe vind ik het fijne verhalen om te lezen. Geen expliciete beelden op eender welk vlak, dat is ook altijd fijn.

Update 06/01/16: ondertussen toch al wat sci-fi in de reeks tegengekomen, en helaas ook enkele seksueel getinte afbeeldingen. Ik stop dan ook met deze reeks nog verder te lezen. Jammer…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.