Filmrecensie: Unlimited

Unlimited – 9,75/10

Als je me zou vragen wat de best gemaakte film is die we verkopen in onze winkel, dan is dat voor mij zonder twijfel deze. Nu ben ik op technisch vlak niet zo’n kenner, maar bij deze film heb ik echt genoten van de manier hoe men landschappen en close-ups weergeeft en op bijzondere wijze gebruik maakt van licht en diverse cameraposities (er zijn van die films waar je haast geen beweging van de camera in merkt; hier eerder het tegenovergestelde!). Knap werk!

Qua opening is dit zeker ook een film om u tegen te zeggen. Ik ben ervan overtuigd dat moest deze in een bioscoop te zien zijn velen van spanning op het puntje van hun zetel zouden zitten. Die spanning wordt verder aangehouden, maar ook af en toe mooi losgelaten om daarna opnieuw ten volle los te barsten. Knap werk!

Mooi verweven in het verhaal is er een sterke boodschap over wat mogelijk is als we in Christus zijn. De personages komen heel geloofwaardig over (zelfs de ‘bad guy’ die in de hele film bijna geen woord zegt). Ondanks de onrealistische aanname dat er een machine zou kunnen bestaan die onbeperkte energie kan leveren komt deze film over het algemeen heel reëel over. Als voorbeeld een scène waarin gevochten wordt: een personage krijgt een trap in het gezicht. In de zowat alle films zie je deze persoon opstaan en verder vechten, hier niet. Knap werk!

Dit is een film waar de makers trots op mogen zijn en een goed bewijs dat er ook goede christelijke films bestaan. Meer van dat a.u.b.!

Disclaimer, zie onderaan deze post.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.