Tien vragen

Hoewel ik eigenlijk niet zo betrokken ben bij de groep van christelijke webloggers op Facebook werd ik toch genomineerd om me te doen met een doorgeefvragenlijst. Bij deze:

1. Wanneer en waarom ben je begonnen met bloggen?
2. Wat wil je bereiken met je blog?
(Deze twee beantwoord ik samen)

Enkele jaren geleden had ik een blog op Skynetblogs, waar ik wel vrij actief was, ook in de online community. Niet dat het echt veel voorstelde, als ik er zo op terugkijk. Het leven werd drukker, de Skynetblogcommunity verstilde, ik blogde niet meer. Er waren wel nog enkele testprojectjes, maar niets blijvends. Toen op een avond enkele maanden geleden had ik niets te doen en kwam ik bij een oud idee om mijn gedichten op en blog te plaatsen, dat werd bloemlezing.wordpress.com. Blijkbaar heeft dat iets in mij wakker gemaakt en niet zo veel later begon ik deze blog, en wel om twee redenen. Ten eerste een uitlaatklep voor wat me bezig houdt, in de hoop wat orde in sommige gedachten te krijgen (en eventueel wat feedback). Ten tweede om Nederlandstalige recensies te schrijven voor christelijke films, omdatdit volgens mij nog niet bestaat (ik heb het toch nog niet gevonden). Dit laatste is op dit moment wel nog niet goed van de grond geraakt.

3. Wat is de mooiste reactie die je hebt gekregen op je blog(s)?

Op de Skynetblogs had ik een klein berichtje geplaatst om mijn dankbaarheid naar God toe over een bepaalde situatie uit te drukken. De titel was simpelweg ‘God’. Deze titel had de moderator van de Skynetblogs verleid om het artikel en de verdere blog te bekijken. Hij was onder de indruk hoe het geloof gewoon praktisch aanwezig is in mijn leven, zonder zwevend spiritueel te zijn, en schreef hier zelf een bericht over op de moderatorblog (die op de homepagina van Skynetblogs apart werd weergegeven en door vele communityleden gelezen werd).

4. Welk lied raakt jou?

Goh, er zijn zoveel liederen die mij raken… Als ik er toch een moet kiezen dan is dat Beyond Measure van Jeremy Camp. Kippenvel krijg ik ervan 🙂

5. Welke blogs lees jij graag?

Eerlijk, ik volg er bijna geen enkele meer momenteel. geloofinboeken.nl vind ik heel goed, en soms eens een artikeltje van puurvandaag.nl. eikebah.wordpress.com heb ik altijd heel graag gelezen, maar ik controleerde het net voor deze vraag en ze is nu blijkbaar niet meer openbaar.

6. Wat zou je graag veranderen in de maatschappij/samenleving?

De ieder-zijn-eigen-huis-mentaliteit. Ik zou zo graag mensen op straat willen zien in hun eigen buurt, spontane ontmoetingen met de buren zien tot stand komen. Wijzelf bijvoorbeeld wonen in een rustige wijk en zelfs op een mooie zomerdag zie je enkel de kinderen buiten spelen. Wie thuis is, zit lekker in zijn eigen tuintje.

7. Wat vind je het leukst aan bloggen?

Het idee dat een gedachte dan niet meer enkel bestaat in mijn eigen hoofd, maar ergens vastgelegd is. Ook dit is niet voor eeuwig, maar toch minder vluchtig dan een hersenkronkel. Dat vind ik toch bijzonder.

8. Wat zou je graag veranderen in de kerk?

Dat we niet meer kerkje spelen, maar een echte gemeenschap mogen zijn.

9. Wat is het mooiste wat je in je leven wilt bereiken?

Sorry, hier kan ik niet echt iets concreet noemen…

10. Wat is jouw gouden ‘blogtip’?

Ook hier geen flauw idee 🙂 Ik schrijf zelf gewoon wat in me opkomt. Geen plannen of schema’s om een bepaald ritme vast te houden, geen uitgewerkte thema’s om het geheel interessant of afwisselend te houden. Dus misschien geen voorbeeld aan mij nemen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.