Het gat

Boeken zijn leuk. Je hebt er ook wel die het wat minder zijn, maar gelukkig zijn er ook heel wat uitgaven die deze stelling bekrachtigen. En dan heb je natuurlijk van die uitgaven die dat tikkeltje extra hebben. Soms kan je niet echt zeggen wat het precies is, je merkt het gewoon wanneer je het boek leest of bekijkt. Ja, bekijken, want ook kinderboeken kunnen dat speciale hebben, waar niet alleen kinderen maar zelfs volwassenen van kunnen genieten.

Neem nu Het gat van Øyvind Torseter (lees verder onder de afbeelding).

Het gat

Een bijna woordloos boek, zelfs bijna geen verhaal, en toch. Zoals je op de afbeelding kan zien is er in het boek een écht gat. Uiteraard speelt deze een belangrijke rol in het boek.

Onduidelijkheid is meestal geen pluspunt in een boek, maar hier is de auteur er imho in geslaagd op een creatieve wijze de lezer in de war te brengen. Zoals je kan zien probeert het hoofdpersonage het gat in een doos te vangen. Is het ook gelukt? Aan de hand van de tekeningen die volgen kan je argumenteren van wel, maar ook van niet. Leuk om samen met je kinderen te bespreken!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.